Sistem de votare a prezentarilor

Avatar utilizator
admin
Site Admin
Mesaje: 242
Membru din: 12 Aug 2010, 10:12
Contact:

Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de admin » 12 Oct 2010, 14:53

Mai multe persoane ne-au sugerat sa implementam un sistem de votare a prezentarilor.

Ma gandesc la votare cu stelute: fiecarei prezentari sa i se poata acorda de la una la 10 stelute. Pe urma se pot face diverse statistici, cum ar fi: "cele mai bune prezentari" sau mai stiu eu ce...

Ce credeti? Ar fi util acest lucru?
Cristina G.
Mesaje: 16
Membru din: 27 Aug 2010, 01:43

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de Cristina G. » 16 Oct 2010, 00:24

Eu cred ca ar fi util un astfel de sistem de votare,cu conditia sa existe doua categorii:
1)autori;
2)neautori.
Cred ca nu ar fi corect pentru autorii care expun pe site(pentru ca si cele semnate de neautori sunt lucrate de cineva,nu?),sa se faca votarea la "gramada".
Aceasta este parerea mea.
Avatar utilizator
admin
Site Admin
Mesaje: 242
Membru din: 12 Aug 2010, 10:12
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de admin » 17 Oct 2010, 11:54

Da. Ceea ce spuneti este valabil in cazul in care s-ar vota persoanele (autorii prezentarilor). Eu ma refeream la votare de prezentari, nu de autori.

Cred ca o prezentare este buna si poate fi votata ca atare, chiar daca este postata de cineva care nu este autorul ei.
Cristina G.
Mesaje: 16
Membru din: 27 Aug 2010, 01:43

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de Cristina G. » 17 Oct 2010, 14:25

De fapt,in comentariul anterior ma refeream la doua categorii de prezentari:
1)ale autorilor;
2)ale neautorilor.
Ei,atunci hai sa gandim altfel.Prezentarile mele,presupunand ca nu scrie nicaieri ca eu sunt autorul,nu vor putea concura niciodata,de exemplu,cu ale autoarei din Olanda,Ine Braat,care are ani buni de experienta,propriul ei site,si am vazut ca au fost plasate si aici pe site unele din lucrarile ei.
La noi,in Romania,a inceput mai tarziu decat in strainatate,sa se lucreze in power point;dupa parerea mea,ar fi o competitie care ar dezavantaja prezentarile postate de autori.
Asa nu se vor incuraja niciodata autorii romani,desi mie nu-mi este teama sa intru in competitie cu prezentari realizate in strainatate.
Altfel,dupa parerea mea,nu ar fi prea relevant un asemenea sistem de vot.
Avatar utilizator
admin
Site Admin
Mesaje: 242
Membru din: 12 Aug 2010, 10:12
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de admin » 17 Oct 2010, 18:08

Da, dvs vorbiti din punctul de vedere al autorului de pps-uri.

Doar ca daca ne gandim din punctul de vedere al unui vizitator de rand al site-lui, lucrurile se schimba.

Sa ma explic:

Vin prima data pe acest site. Vad ca este un site de prezentari PowerPoint (probabil am cautat in google "prezentari pps" si asa am dat de el.) Ma uit sa vad ce categorii sunt, si ma gandesc: "ok. vreau sa vad o prezentare faina despre 1 martie". Credeti ca pe mine ma intereseaza, ca vizitator simplu, de cine e facuta? Nu! Eu vreau o prezentarea frumoasa si pentru asta voi accesa "Cele mai apreciate". Asta e tot.

In prezent avem o zona asemanatoare: "Cele mai vizualizate". Doar ca uneori poate sa fie irelevanta aceasta informatie pentru cei care cauta continut de calitate in sensul ca o prezentare poate sa fie accesata de multe ori doar pentru ca are un titlu super interesant, dar in sine sa nu fie cine stie ce...

Desigur, situasia se schimba usor daca nu sunt un utilizator simplu, ci un utilizator fidel, care stiu de exemplu ca exista un autor "Cristina G" care face prezentari frumoase si revenind pe site doresc sa vad ce prezentari a mai pus. In cazul acesta voi folosi cautarea dupa autor.

Daca doriti se poate face si un sistem de votare al autorilor... daca chiar doariti un spirit de competitie.

Treaba cu votarea pps-urilor nu o vad ca si o incercare a a promova un anumit autor sau de a subaprecia pe altul, ci doar o metoda prin care sa venim in ajutorul celor care cauta un "produs" bun. Nu o anumira "firma" (in cazul nostru autor).

Sper ca m-am facut bine inteles.

Oricum, ideile voastre sunt binevenite. M-as bucura s-si dea mai multi cu parerea. Unde sunt mai multe idei, se ajunge la ceva mai bun. Parerea mea. :)
Avatar utilizator
admin
Site Admin
Mesaje: 242
Membru din: 12 Aug 2010, 10:12
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de admin » 28 Oct 2010, 23:57

De fapt, mai corect era dacă spuneam «lăsaţi aprecierile să fie făcute în acelaşi stil, ca şi până acum!», adică, prezentările să aibe comentarii şi atât, fără steluţe, puncte sau cum vreţi să le consideraţi! Mai întâi, îmi cer scuze încă o dată dacă v-am supărat, dar, deşi mi-aţi cerut să trecem pe forum la continuarea discuţiei, eu o voi face tot aici şi mă voi explica şi de ce! La ultima prezentare pe care mi-aţi postat-o pe site, zilele trecute,“La mulţi ani, prieten drag!”, deşi am avut comentarii favorabile, nu am văzut însă apărând nicio steluţă, de unde concluzia clară, că vizitatorii acestui site nu sunt obişnuiţi cu noul stil propus, unii n-au priceput nimic şi ca atare, prezentările vor rămâne cu comentarii de felicitare, dar fără steluţe! Poate că ar trebui să le explicaţi cumva, ca să înţeleagă despre ce e vorba, deşi nu prea ştiu cum să o faceţi, fiindcă vedeţi că pe forum degeaba vă străduiţi, nu toţi intră acolo! Eu sper că, venind cu acest comentariu aici şi nu pe forum, i-am ajutat totuşi să se lămurească cât de cât despre ce e vorba! Pe de altă parte, aveţi deja rubrica “Cea mai vizualizată prezentare” şi ca atare, un nou vizitator, are deja un punct de reper, nu? Iar în ceea ce priveşte punctajul cu steluţe, revin la ideea mea: este subiectiv! Uitaţi un exemplu concret: cineva, care a postat o prezentare, chiar dacă nu e grozavă, el o poate scoate cu maximum de puncte, punându-şi, de exemplu, câţiva colegi din birou să o voteze şi gata, a obţinut punctajul dorit! Ce ziceţi, îmi daţi sau nu dreptate? Aşa că, nu înţeleg de ce mă mai întrebaţi care este vina dvs., când eu am crezut că aţi priceput deja: nu trebuia să luaţi iniţiativa unui astfel de sistem deşi, aşa cum spuneţi, este practicat şi de alte site-uri! Acum, dvs. sunteţi administratorul, deci cel cu munca şi cu hotărârile, aşa că procedaţi cum doriţi, eu doar mi-am expus punctul de vedere, încercând să vă vin cumva în ajutor! Închei, cu scuzele de rigoare pentru tot deranjul, inclusiv pentru faptul că vi-am ocupat loc din spaţiul rezervat prezentărilor şi cu speranţa că totuşi am reuşit să mă fac înţeleasă!
Cu stimă,
Teodora Buiţă

Teodora Buiţă, 28.10.2010, 11:47

O sa le iau pe rand:

"De fapt, mai corect era dacă spuneam «lăsaţi aprecierile să fie făcute în acelaşi stil, ca şi până acum!», adică, prezentările să aibe comentarii şi atât, fără steluţe, puncte sau cum vreţi să le consideraţi!"

Nu am inlocuit comentariile cu stelutele. sistemul cu stelute vine in compleatrea comentariilor.

Mai întâi, îmi cer scuze încă o dată dacă v-am supărat, dar, deşi mi-aţi cerut să trecem pe forum la continuarea discuţiei, eu o voi face tot aici şi mă voi explica şi de ce!

Nu ne-ati suparat. Chiar suntem dispusi la dialog, de aceea exista si acest forum. Am spus sa continuam pe forum, pentru ca spatiul de pe pagina prezentarii sa contina comentarii la prezentare. Pe de alta parte scriind pe forum, cred ca este mai util, pentru ca este exact la topicul pe acest subiect.

La ultima prezentare pe care mi-aţi postat-o pe site, zilele trecute,“La mulţi ani, prieten drag!”, deşi am avut comentarii favorabile, nu am văzut însă apărând nicio steluţă, de unde concluzia clară, că vizitatorii acestui site nu sunt obişnuiţi cu noul stil propus, unii n-au priceput nimic şi ca atare, prezentările vor rămâne cu comentarii de felicitare, dar fără steluţe!

Nu va pripiti tragand concluzii dupa doar o zi si ceva de cand am dat drumul la votare? Pe de alta parte, noi nu putem obliga pe vizitatori nici sa voteze, nici sa comenteze. Sunt liberi sa se abtina, sa le faca pe amandoua sau doar una dintre ele.

Poate că ar trebui să le explicaţi cumva, ca să înţeleagă despre ce e vorba, deşi nu prea ştiu cum să o faceţi, fiindcă vedeţi că pe forum degeaba vă străduiţi, nu toţi intră acolo! Eu sper că, venind cu acest comentariu aici şi nu pe forum, i-am ajutat totuşi să se lămurească cât de cât despre ce e vorba!

Sincer nu am considerat ca este asa complicat incat sa nu se inteleaga. Dar daca credeti ca este necesar vom face un tutorial video pentru a arata cum se voteaza. :)

Pe de altă parte, aveţi deja rubrica “Cea mai vizualizată prezentare” şi ca atare, un nou vizitator, are deja un punct de reper, nu?

Din nou, sistemul cu stelute nu inlocuieste celelalte statistici. Daca va uitati ele sunt tot acolo. Cine doreste sa aprecieze o prezentare dupa numarul de vizualizari o va cauta prezentari in lista celor mai vizualizate, cine apreciaza pps-urile in functie de voturi se va uita la lista celor mai apreciate, iar cine le apreciaza dupa comentarii (sau numarul lor) este liber sa se orienteze dupa asta. Nu vad nici o contradictie intre cele trei sisteme de apreciere, ele se completeaza reciproc.

Iar în ceea ce priveşte punctajul cu steluţe, revin la ideea mea: este subiectiv! Uitaţi un exemplu concret: cineva, care a postat o prezentare, chiar dacă nu e grozavă, el o poate scoate cu maximum de puncte, punându-şi, de exemplu, câţiva colegi din birou să o voteze şi gata, a obţinut punctajul dorit! Ce ziceţi, îmi daţi sau nu dreptate?

Contraexemplu: daca am o prezentare mediocra si trimit mass la 300 de persoane pe care le am in adresa de messenger cu linkul spre ea, atunci se va contoriza automat vizualizarile (a celor care intra). Vi se pare ca este corect sa apreciezi o prezentare doar dupa numarul de vizualizari? Din contra, cu stelutele, daca am intrat pe un pps care nu mi-l place pot sa-i dau o nota mica. In plus, daca prezentarea ar fi proasta de ce m-as astepta de la colegii de birou sa-mi dea 10 stelute? Si chiar daca mi-ar da toti colegii tot cate 10 stelute, vor fi oameni pe site, care vor mai trage si cate un 1. (cum am facut eu la cea cu Garcea :)) )

Aşa că, nu înţeleg de ce mă mai întrebaţi care este vina dvs., când eu am crezut că aţi priceput deja: nu trebuia să luaţi iniţiativa unui astfel de sistem deşi, aşa cum spuneţi, este practicat şi de alte site-uri!

Am intrebat asta pentru ca am crezut ca ne-atiu cam acuzat. Ma bucur ca m-am inselat...

Acum, dvs. sunteţi administratorul, deci cel cu munca şi cu hotărârile, aşa că procedaţi cum doriţi, eu doar mi-am expus punctul de vedere, încercând să vă vin cumva în ajutor! Închei, cu scuzele de rigoare pentru tot deranjul, inclusiv pentru faptul că vi-am ocupat loc din spaţiul rezervat prezentărilor şi cu speranţa că totuşi am reuşit să mă fac înţeleasă!
Cu stimă,
Teodora Buiţă


Nu trebuie tot sa va cereti scuze. Nu ne-ati suparat cu nimic! Va respectam punctul de vedere. Va multumim ca ne-ati scris.
Andonia
Mesaje: 19
Membru din: 08 Sep 2010, 12:21

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de Andonia » 30 Oct 2010, 18:03

Un vizitator al site-ului, daca doreste sa cunoasca cele mai votate lucrari, are mai multe optiuni prin oferirea de doua categorii: a autorilor si a celor care nu sunt autori. D-na Cristina G. a prezentat explicit de ce sunt bune cele doua categorii.
Intr-adevar exista acest sistem de apreciere si in alte site-uri; dar totodata, cine doreste sa voteze, prima data se inregistreaza si cu acel nume (nickname) ramane de cate ori isi manifesta dorinta de a se pronunta "imi place" sau "nu imi place" fara sa fie obligat sa lase vreun comentariu... Se cuvine sa ne prezentam ( autorii se cunosc) si sa cunoastem si noi numele (sau ce doreste fiecare) persoanei care a vizionat prezentarea. Ati dat un vot de nota 1 la "Garcia", sa inteleg ca nota 1 pe care am primit-o, e de la dvs.? :)
Forma de votare " imi place " si " nu imi place " poate fi facuta cu stelute de culori diferite sau steluta 1 si steluta 5-10, doua forme geometrice....cum doriti, dar e mai eficient cu doua voturi. Vin si-n asentimentul d-nei Teodora Buiţă, calitatea unei lucrari poate fi subiectiva. Stiu, gusturile nu se discuta..., dar daca suntem notati ca la scoala, atunci nota 1 e pentru copiat... Sa inteleg ca acesta e mesajul care s-a dorit, in cazul meu, din partea votantului? Asta pe mine nu ma ajuta, nu-mi explica unde am gresit...si se poate interpreta in mai multe feluri...Poate nu e pe gustul privitorului si mi-a oferit o steluta... :)
Intr-o prezentare sunt multe aspecte: mesaj, imagini, muzica, originalitate, forma de prezentare, aspect artistic, claritatea imaginilor, ... . Se poate vota si cu stelute cele prezentate mai sus...
Exemplu:
Steluta 1 inseamna....mesaj
Steluta 2 inseamna...mesaj + imagini
....
and so on...
Decizia va apartine, dar criteriile unei votari ar trebui cunoscute.
Avatar utilizator
admin
Site Admin
Mesaje: 242
Membru din: 12 Aug 2010, 10:12
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de admin » 30 Oct 2010, 20:02

Nu. Era vorba despre o prezentare cu ala din nu stiu ce grup umoristic (vorba vine). De fapt stiu numele grupului, dar mi-e sila sa-l pronunt.

Poate ca denumirea de "nota" nu este potrivita in acest caz. Daca o sa gasesc una mai fericita, o s-o folosesc.
Avatar utilizator
GhitaB
Mesaje: 29
Membru din: 30 Sep 2010, 15:54
Localitate: Curăţele, Bihor
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de GhitaB » 01 Noi 2010, 09:36

Mie îmi place sistemul cu apreciere cu stele.
1. E o modalitate uşoară de a primi feedback rapid la munca realizată.
2. Oricine poate aprecia, chiar dacă nu e înregistrat. (Aşa am făcut şi eu pe www.desenez.net De ce să nu poată oricine să-şi spună rapid părerea?)
3. Chiar dacă sunt şi persoane răuvoitoare care apreciază greşit în mod intenţionat, acest risc este al tuturor autorilor, deci nu poate fi vorba de nedreptate. În timp, după mai multe votări eu cred că media votărilor reflectă destul de bine părerea admiratorilor.
4. Pe baza votărilor cu steluţe se pot face diferite clasamente ale materialelor.

Cu toate astea, trebuie să vă obişnuiţi şi cu ideea că nu toată lumea apreciază munca voastă. Sunt şi oameni care dau cu piciorul în tot ce prind.

Mă întreb cum aţi reacţiona dacă aţi primi toate comentariile care vă sunt scrise, fără să fie moderate de admin (Pe www.desenez.net aşa e. Normal, unii se mai supără şi părăsesc site-ul).
Avatar utilizator
GhitaB
Mesaje: 29
Membru din: 30 Sep 2010, 15:54
Localitate: Curăţele, Bihor
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de GhitaB » 01 Noi 2010, 09:44

Andonia scrie: Exemplu:
Steluta 1 inseamna....mesaj
Steluta 2 inseamna...mesaj + imagini
....
and so on...
Decizia va apartine, dar criteriile unei votari ar trebui cunoscute.
Lucrurile sunt foarte simple. :) Dacă mi s-ar cere numele de câte ori votez, nu aş mai vota. La fel şi cu comentariile... Nu toată lumea se sinchiseşte să comenteze pentru că se cere nume, email, etc. Văd sistemul ăsta de votare ca o metodă cât mai simplă cu putinţă de a-ţi spune părerea despre ce ai văzut. Fiecare simte altfel cele văzute, dar pentru fiecare 1 stea < 2 stele < ... < 5 stele...
Avatar utilizator
admin
Site Admin
Mesaje: 242
Membru din: 12 Aug 2010, 10:12
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de admin » 08 Noi 2010, 18:50

Buna ziua,

Am dorit sa postez un raspuns pe forum pentru d-nul Ghita B., la un moment dat m-am razgandit. Poate e mai bine sa-i trimiteti dvs. acest mic comentariu. Daca considerati ca poate fi postat pe site, sunt de acord s-o faceti. Cum doriti.

Va doresc numai bine!

Numarul de stelute si notele aferente de la 1 la 10, m-au dus cu gandul la punctarea ce se face la scoala; notele 1, 2, din cate stiu, sunt note date pentru copiat. Daca nota 1 este "nu imi place"... cu asta sunt de acord. Dar cel putin sa stiu daca e considerata plagiat sau nu cuprinde toate cerintele vizitatorului. Nu cred ca cer mult. Mai exista o varianta de votare folosita la Eurovizion, de la 1 pana la 12 puncte. In regula, vorbim atunci de alta apreciere, de 1 pct. Sa inteleg ca imi ramane de ales intre trei variante... Atunci, pentru autori, nu vad unde e simplu?!

In ce priveste inregistrarea pentru votare, pur si simplu, e o parere personala. Lucrarea poate fi apreciata de persoane diferite sau/si de anumiti fani. Nu cred ca e ceva gresit in a ne cunoaste. La urma urmei si cel care voteaza isi poate asuma votul, daca doreste sa se pronunte...

Din punctul meu de vedere acest site e de calitate. Sunt multi oameni care au contribuit in acest sens, atat echipa site-ului ( chiar si prin cenzura ) cat si cei care au postat aici munca lor, imi doresc sa ramana si-n continuare in topul vizitatorilor.

Cum am spus in alt comentariu, decizia va apartine.
Avatar utilizator
GhitaB
Mesaje: 29
Membru din: 30 Sep 2010, 15:54
Localitate: Curăţele, Bihor
Contact:

Re: Sistem de votare a prezentarilor

Mesaj de GhitaB » 09 Noi 2010, 11:49

Din partea mea poate să fie şi altfel...

Ceva asemănător cu ce spuneţi am văzut pe Desenatori.ro:
Toată lumea e înregistrată şi fiecare poate să vadă cine i-a notat desenele (cu valori de la 1 la 10).

Numai că (din ce am observat) se iscă destul de des ceartă: "Ştergeţi contul lui cutare pentru că dă note proaste"...

Plus că din punct de vedere al celor care lucrează la site, cred că e mai greu de implementat sistemul (trebuie făcut sistemul de conturi, prezentările actuale puse în contul lor şi numai apoi sistemul de votare: înregistrarea tuturor notărilor în baza de date (cine a votat, ce a votat, ce notă i-a dat), etc).
Scrie răspuns